Igor Jurić: Ovo je velika pobeda svih građana Srbije VIDEO

Osnivač Fondacije Tijana Jurić Igor Jurić kaže da je velika pobeda to što je Ninoslav Jovanović osuđen na doživotni zatvor zbog zlostavljanja maloletnica.

Izvor: B92

Sreda, 06.01.2021.

14:48

Igor Jurić: Ovo je velika pobeda svih građana Srbije VIDEO
Printskrin: TV Prva

"Jedna velika pobeda građana Srbije jer smo pokazali da možemo ako se udružimo jer želimo da nam deca žive bezbednije", kazao je kada ga je ugostila televizija Prva.

Jurić je kazao da ne trpi samo porodica žrtve, već robina i komšije pate zbog žrtve.

On je rekao da je iščekivao maksimalnu kaznu za zlostavljače dece, koja je kada je Tijana Jurić stradala bila 40 godina zatvora.

"Borio sam se svim srcem da čovek dobije zasluženu kaznu koju je u tom momentu propisivalo naše duštvo. U momentu kada je sudija rekla da je čovek osuđen na tu maksimalnu kaznu, moj advokat i ja smo seli, a ja sam plakao. Mnogo sam emotivno to podneo, sa jedne strane sam pobedio - želeo si maksimalnu kauznu, a sa druge strane - šta si dobio? Ti Tijanu ne možeš vratiti i to ti je to", rekao je Jurić.

Napomenuo je da je za porodicu devojčice koju je Jovanović zlostavljao velika stvar što znaju da on neće moći slobodno da šeta ulicama.

"Ipak je ovo za porodicu neki mir, ipak je i za nas mir što se država na neki način odužila i tom detetu, kad već nije mogla da je spasi", ocenio je Jurić.

Podsetimo, Viši sud u Nišu osudio je juče doživotnom kaznom zatvora Ninoslava Jovanovića (46), poznatijeg kao Malčanski Berberin.

Osuđen je zbog otmice i zlostavljanja maloletne devojčice iz Brzog Broda.

Ovo je najteža moguća kazna, a ovo je prvi put da je sud u Srbiji izrekao kaznu doživotnog zatvora, od kada je ova sankcija uvedena u naš pravni sistem i počela da se primenjuje od 1. decembra 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: