Umro "najgori serijski ubica u istoriji SAD"

Čovek kog je američka policija nazvala najgorim serijskim ubicom u istoriji SAD umro je juče, u 80. godini života, objavila je zatvorska uprava Kalifornije.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.12.2020.

16:14

Umro
Foto: EPA-EFE/WISE COUNTY SHERIFF'S OFFICE HAN

Uzrok smrti biće zvanično utvrđen obdukcijom u okrugu Los Anđelesa gde je bio u zatvoru od kraja 2014. godine.

Semjuel Litl (Samuel Little) priznao je ubistva 93 čoveka, većinom žena, i FBI je potvrdio njegovu odgovornost za najmanje 50 ubistava.

Taj bivši bokser ubijao je svoje žrtve, najčešće same žene iz manjinskih grupa, zadajući im jake udarce ili gušeći ih.

Litl je služio doživotnu kaznu zatvora od 2014. kada je priznao krivicu i bio osuđen za ubistva triju žena, ali je naknadno preuzeo odgovornost za više desetina drugih ubistava počinjenih između 1970. i 2005. u petnaestak američkih saveznih država, prenosi Indeks.

Objavljeni su i portreti žrtava izrađeni po sećanju zločinca

Policija misi da su Litlova priznanja verodostojna te je otvorila onlajn stranicu na kojoj su snimci priznanja tog ubice koji je vrlo precizno, a ponekad i sa smeškom, pričao o ubistvima, a brojne žrtve još nisu identifikovane.

Objavljeni su i portreti žrtava izrađeni po sećanju zločinca u pokušaju da budu identifikovane.

"Procenjeno je da su brojne od tih smrti izazvane predoziranjem ili su mislili da se radi o slučajnim smrtima ili neutvrđenog uzroka. Neka tela nisu nikada pronađena", precizira FBI na svojoj internet-stranici.

Semjuel Litl, poznat i kao Makdauel (McDowell), prvi put bio je uhapšen 2012. u centru za beskućnike zbog droge i prevezen je u zatvor, gde je analiza njegove DNK rasvetlila smrti triju žena koje su do tada bile nerazjašnjene. Tako je 2014. godine osuđen za ubistva triju žena koja je počinio u Los Anđelesu između 1987. i 1989. godine. Sve tri žene bile su pretučene i ugušene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: