Do temelja srušena srpska crkva na Baniji; Mladić napao Milanovića i Plenkovića FOTO/VIDEO

Hrvatska se i dalje trese. Nakon snažnog zemljotresa jačine 6,2 stepena po Rihteru i serije naknadnih potresa, rano jutros zabeležena dva jača zemljotresa.

Izvor: Jutarnji list, index.hr

Sreda, 30.12.2020.

07:00

Do temelja srušena srpska crkva na Baniji; Mladić napao Milanovića i Plenkovića  FOTO/VIDEO
EPA-EFE/ ANTONIO BAT

Oko 9.30 zabeležen je još jedan iznad četvrtog stepena Rihterove skale.

Kako prenosi Index.hr, u 6:16 sati Hrvatsku je pogodio zemljotres jačine 4,9 Rihtera, prema podacima EMSC, sa epicentrom 18 kilometara zapadno od Siska.

U 6:27 sati osetio se još jedan potres, jačine 4,6. Oko 09.30 zabeležen je potres kačine 4,1 stepen po Rihteru.

Iz Seizmološke službe Hrvatske podaci su nešto drugačiji procene od EMSC-a. Zemljotres u 6.15 časova bio je jačine 4,7, onaj nešto kasnije 4,8 s epicentrom na području Petrinje, rekla je Ines Ivančić, rukovoditeljka Seizmološke službe za Hrvatski radio. Kako dodaje EMSC, jutrošnji zemljotresi su bili 38. i 39. koji su se osetili u Hrvatskoj u poslednjih 49 sati.

Koliko je snažan potres bio onaj koji je u utorak pogodio Petrinju i Sisak, kao i koliko ima žrtava u području oko epicentra i kolika je šteta mogli ste da pratite na našem LIVE blogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: