Incident ispred Sava centra: Probijen kordon milicije, pokušaj upada na sednicu Skupštine grada

Beograd -- Sednica Skupštine grada počela nešto posle 10 sati. Deo opozicije i udruženja građana, koji su se okupili ispred Sava centra, upali u zgradu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Depositphotos/emevil
Depositphotos/emevil

Oni pokušavaju da spreče sednicu, a nakon guranja s kordonom komunalne milicije, ušli su u "predvorje" zgrade, odnosno u prostor između dva reda vrata na ulazu u Sava centar iz Ulice Milentija Popovića.

Oni žele da sa dnevnog reda skinu plan detaljne regulacije za Makiško polje koji, kako tvrde, ugrožava vodosnabdevanje građana.

Komunalna milicija ih je tu zaustavila i sprečila da uđu u hol, u kojem se nalazi i policijska brigada, koja nije reagovala.

Okupljeni tvrde da su u skladu da zakonom podneli zahtev da prisustvuju sednici i da "nema osnova da im se brani da uđu".

Među okupljenima su predstavnici odborničkih grupa Stranke slobode i pravde i Narodne stranke, gradske organizacije Dveri Beograda, udruženja Bitka za Košutnjak, inicijative Ne davimo Beograd...

Do incidenta je došlo tokom obraćanja predstavnika opozicije i udruženja građana, koji tvrde da je sednica Skupštine grada nelegitimna i da javna rasprava koja je nedavno održana o planu za Makiško polje uopšte nije bila javna, jer građani nisu mogli da joj prisustvuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 102 idi na stranu