Kalifornija: Zbog šumskog požara evakuisano 7.000 ljudi

Šumski požar pojačan vetrom koji je izbio na posedu na kom jei baza američke mornarice u južnom delu Kalifornije doveo je do evakuacije preko 7.000 ljudi.

Izvor: Tanjug

Petak, 25.12.2020.

06:00

Kalifornija: Zbog šumskog požara evakuisano 7.000 ljudi
Tanjug/CAL FIRE San Diego via AP

Takozvani "Krik fajer", aktivni šumski požar koji gori od septembra, izbio je sinoć pored puta na istočnom obodu kampa "Pendelton" severno od San Dijega. Požar je do danas u podne zahvatio oko 3.000 hektara, saopštili su zvaničnici.

U požaru nema žrtava niti štete, ali je jutros izdata naredba o evakuaciji osoba smeštenih u bazi, kao i u obližnjem naselju Folbruk, u kojem živi 7.000 ljudi.

Prema podacima od podneva po lokalnom vremenu, vatrogasci nisu uspeli da ugase požar, uprkos tome što su do tada oslabili jaki vetrovi.

Istraga povodom uzroka požara trenutno je u toku.

Ovogodišnja sezona šumskih požara u Kaliforniji bila jedna od najgorih. Požari su zahvatili preko četiri miliona hektara i više od 10.000 domova i objekata, a život je izgubilo 33 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: