Vozač kamiona pokušao da pobegne sa 80.000 evra FOTO

Carinici su u nedelju nedaleko od prelaza Kelebija otkrili pokušaj krijumčarenja više od 80.000 evra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.12.2020.

12:21

Vozač kamiona pokušao da pobegne sa 80.000 evra FOTO
Foto: Uprava carina

Kod vozača jednog kamiona iz Vrnjačke Banje, koji je tom prilikom pokušao da pobegne.

Deo novca koji je bio dozvoljen za iznos iz zemlje, 10.000 evra mu je vraćen, dok će o ostatku novca odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

U sapštenju Uprave carina navodi se da je otkrivanju ovog prekršaja prethodila "prava drama".

Naime, carinici su oko 11 časova na osnovu međusobnih prijava dvojice vozača da u kamionima krijumčare drogu, zajedno sa kolegama iz granične policije krenuli da izvrše njihov detaljan pregled.

Kada su došli do jednog od kamiona, domaćih registarskih oznaka, koji je bio u izlaznoj koloni formiranoj ka prelazu Kelebija, 42-godišnji vozač iz Vrnjačke Banje rekao im je da je kamion prazan i da je krenuo na utovar robe u Poljsku.

Nakon detaljnog pregleda tovarnog dela koji je zaista bio prazan, carinici su zatražili da vozač otvori i kabinu, kako bi i ona bila pregledana.

Vozač je to učinio, ušao unutra, izvukao ispod krevetskog dušeka gornji deo trenerke, sa kojim je iskočio iz kabine i počeo da beži.

Vrlo brzo je savladan, nakon čega se ispostavilo da su se u džepovima pomenute trenerke nalazile četiri koverte sa ukupno 81.000 evra.
Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: