"U Srbiju jutros ušlo 205 državljana bez PCR testa"

U Srbiju je jutros ušlo 205 srpskih državljana bez PCR testova, rekla je danas premijerka Ana Brnabić.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.12.2020.

13:25

Printskrin/ TV B92/ arhiva

Ona je objasnila da će ti građani u narednih deset dana biti u samoizolaciji i kontrolisani.

Brnabićeva je rekla da će oni moći slobodno da se kreću i pre isteka tog roka od deset dana ukoliko urade PCR test koji pokaže da nemaju koronavirus.

Odgovarajući na pitanje da li će naši državljani koji budu ulazili u Srbiju bez PCR testova biti kontrolisani, Brnabićeva je novinarima u Ovčar banji rekla da će to biti rešeno kao i u martu-aprilu, odnosno njih će kontrolisati MUP u saradnji sa sanitarnom inspekcijom i ako bude potrebe, i sa ostalim inspekcijama.

Upitana da li će Srbija prekinuti letove sa Velikom Britanijom kao što su to učinile neke druge evropske zemlje, Brnabićeva je navela da Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture gleda kakve su ugovorne obaveze i razmatra šta takva odluka nosi sa sobom.

“Čekamo još neke informacije i od naših partnera iz EU na osnovu kojih su oni doneli takvu odluku. I to smo razmatrali na Kriznom štabu. Čim budemo imali sve informacije i ako postoji potreba donećemo takvu odluku", rekla je Brnabićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: