Traje potraga za dvoje mladih nestalih kod Lisine, uključen i helikopter MUP-a

Potraga za dvoje mladih koji su se izgubili kod mesta Lisine, u podnožju Beljanice kod Despotovca, i dalje traje.

Izvor: B92

Nedelja, 20.12.2020.

10:22

Traje potraga za dvoje mladih nestalih kod Lisine, uključen i helikopter MUP-a
Foto: EPA-EFE/ SAscha Steinbach

U potragu je uključen i helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi Jagodina.

Kako navode, u potragu su uključeni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Sektora za vanredne situacije.

Ranije danas, beogradski mediji su objavili da su nestali Milica Mirjanić (20) i Stefan Rusov (27).

Oni su, kako se navodi, u subotu ujutru krenuli u ranim jutarnjim satima u automobilu "pežo 207" bele boje, beogradskih registarskih oznaka, ka izletištu Lisine, a od tada im se gubi svaki trag.

Sajt telegraf.rs. prenosi da je telefon poslednji put lociran na Tupižnici, planini koja se prostire izmedu Knjaževca, Boljevca i Zaječara, juče oko 15 sati, a da se apelu da pomognu u potrazi priključilo i lokalno stanovništvo, kao i helikopter MUP-a.

Navodi se da od noćas, odmah po prijavi, za Milicom i Stefanom tragaju i policajci i vatrogasno-spasilačke jedinice, ali i ekipe Gorske službe spasavanja Srbije, kao i Miličin otac, Miloš, koji je sa još nekoliko ljudi krenuo u potragu.

Dodaje se da je automobil, kojim su Milica i Stefan krenuli ka izletištu Lisine, beli "pežo 207" beogradskih tablica BG1541VT, snimila nadzorna kamera kod etno restorana u Lisinama, kod vodopada, juče u 10.10 sati.

Pretpostavlja se da su dvoje mladih iz vikendice krenuli da planinare.

Kako su ranije navodili pripadnici Gorske sllužbe Srbije (GS S), praksa je da se nakon dobijanja poziva za pomoć, obaveštavaju stanice u Srbiji, zavisno od toga odakle je poziv za pomoć upućen.

Njima, navode, informacije kao što je GPS lokacija, olakšavaju potragu i skraćuju vreme, ali u ovom slučaju kada je svaki trenutak dragocen, telefoni još nisu locirani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: