Guverner: Oslobođeni oteti učenici

Više od 300 učenika koje su prošle nedelje oteli naoružani muškarci na severozapadu Nigerije oslobođeno je.

Izvor: B92

Petak, 18.12.2020.

06:30

Guverner: Oslobođeni oteti učenici

To je saopštio guverner države Kacina Aminu Belo Masari na nigerijskoj državnoj televiziji NTA.

Više od 800 učenika bilo je u vladinoj srednjoj školi za nauku u Kankari, kada su je 11. decembra napali naoružani muškarci. Više stotina je pobeglo, a verovalo se da je preko 330 đaka u zarobljeništvu, preneo je AP.

“Trenutno je 344 učenika pušteno i predato operativcima obezbeđenja. Mislim da možemo reći da smo vratili većinu dečaka, ako ne i sve”, rekao je Masari.

Vest o oslobađanju stigla je ubrzo nakon objavljivanja video snimka džihadističkih pobunjenika Boko Harama koji navodno prikazuje otete dečake. Boko Haram je preuzeo odgovornost za otmicu.

Ono što se dogodilo u Kacini učinjeno je radi promocije islama i obeshrabrivanja neislamske prakse jer zapadno obrazovanje nije vrsta obrazovanja koju dozvoljavaju Alah i njegov sveti prorok, rekao je lider Boko Harama Abubakara Šekau, prenose nigeruski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: