Novi skandal u Sarajevu zbog posete Lavrova; Tužilaštvo BiH: Otvorili smo predmet FOTO

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je formiralo predmet "slučaj ikona" na osnovu informacije od ministarke spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisere Turković.

Izvor: Tanjug

Petak, 18.12.2020.

16:23

Novi skandal u Sarajevu zbog posete Lavrova; Tužilaštvo BiH: Otvorili smo predmet FOTO
EPA-EFE/ FEHIM DEMIR

Uz to obaveštenje nije priložena navodna nota koju je tom resoru poslala ukrajinska ambasada u Sarajevu.

Iz Tužilaštva kažu da su primili informaciju u kojoj se navodi da je Ministarstvo spoljnih poslova primilo notu Ambasade Ukrajine, a da, kako se navodi, "diplomatska nota Tužilaštvu BiH nije dostavljena".

"Formiran je predmet i izvršiće se provere", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Podsetimo, tokom nedavne posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Sarajevu, sprski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poklonio mu je pozlaćenu ikonu poreklom iz Luganska, kao znak srpsko-ruskog prijateljstva.

Na to je reagovala Ambasada Ukrajine u Bosni i Hercegovini i uputila Ministarstvu spoljnih poslova BiH notu u kojoj mole za pružanje detaljne informacije o poreklu ikone iz Luganska, grada u Ukrajini.

Ambasada Ukrajine smatra kako je to pružanje podrške agresivnoj politici Ruske Federacije.

Član Predsedništva BiH Željko Komšić oštro je komentarisao ovu aferu.

"Ako je tačno da je reč o ikoni koja potiče iz Ukrajine i koja je donesena u Banjaluku u toku sukoba u Ukrajini, dakle ukradena, onda ako hoćemo imalo da smo država, onda neko mora da ide u zatvor ili da kaže sam Dodik odakle mu to i ko mu je doneo, ko mu je to na kraju krajeva 'uvalio'", kazao je Komšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: