Koha: MSP snabdelo ambasade zastavama OVK

Kosovske diplomatske i konzularne misije u svetu opremljene su kontingentom zastava sa grbom OVK, prenosi Koha.

Izvor: Tanjug

Subota, 05.12.2020.

21:41

Koha: MSP snabdelo ambasade zastavama OVK
Ilustracija: EPA-EFE/ Kushtrim Ternava

Kako se navodi, službenici ovih misija kažu da nisu dobili nikakva uputstva niti informacije kako da ih koriste.

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova ne iznosi pojašnjenja, a ni kabinet premijera Avdulaha Hotija nije upoznat sa ovim činom, koji je usledio nekoliko nedelja nakon potvrđivanja optužnica protiv bivših visokih lidera OVK osumnjičenih za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, navodi Kosovo onlajn.

Dostava zastava je urađena putem brze pošte, a uz pošiljku je izostalo objašnjenje i uputstvo iz Ministarstva o tome kako postupati sa ovim zastavama. To su potvrdili diplomatski predstavnici, koji su želeli da ostanu anonimni.

Neki zaposleni su objavili fotografije na društvenim mrežama sa simbolom OVK.

Koha navodi da je od ponedeljka tražila odgovor od kosovskog Ministarstva spoljnih poslova o razlogu slanja zastava, ali nije dobila odgovor, kao i da u Hotijevom kabinetu kažu da nemaju informacije o ovoj pošiljci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: