Uhapšen Jevrejin koji je prosuo zapaljivu tečnost u katoličkoj crkvi

Izraelska policija saopštila je da je danas uhapšen Jevrejin koji je prosuo zapaljivu tečnost u katoličkoj Crkvi svih nacija kod Starog grada u Jerusalimu.

Izvor: Beta/AP

Petak, 04.12.2020.

19:41

Uhapšen Jevrejin koji je prosuo zapaljivu tečnost u katoličkoj crkvi
EPA-EFE/ ATEF SAFADI

Taj čin označen je kao krivično delo.

Policija nije obelodanila detalje o motivima, a AP podseća da su jevrejski ekstremisti optuživani i za ranije napade na crkve u Svetoj zemlji.

Crkva u kojoj se dogodio današnji incident podignuta je u Getsimanskom vrtu, gde je po hrišćanskom verovanju Isusa izdao Juda, jedan od njegovih sledbenika i gde su ga Rimljani uhapsili pre nego što su ga razapeli na krst.

Policija je objavila fotografiju drvenih klupa na kojima se vide crne fleke.

Jevrejski ekstremisti su 2015. godine optuženi za požar koji je pričinio veliku štetu u Crkvi umnožavanja hleba i ribe na Galilejskom jezeru na severu Izraela, popularnoj destinaciji hodočasnika.

Oni su napadali i džamije i levičarske izraelske organizacije proteklih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: