Oglasio se i Kurc: Ja protiv Balkana?

Beč -- Austrijski kancelar Sebastijan Kurc reagovao je na kritike na njegov račun zbog izjave da su povratnici sa odmora uneli koronavirus posle leta u Austriju.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE Christian Bruna
EPA-EFE Christian Bruna

On je poručio da svi koji ga poznaju znaju koliko je vezan za Zapadni Balkan.

Kurc je, u izjavi dnevnicima iz austrijske pokrajine Forarlberg, odbacio tvrdnju njegovog koalicionog partnera, lidera Zelenih i vicekancelara Vernera Koglera, da je bio nedovoljno pažljiv u prenošenju ograničenja za ulazak u zemlju tokom božićnih praznika.

Tvrdnje da ima nešto protiv Balkana su, prema njegovim rečima apsurdne.

"To je apsurdno, Kurc nije neprijatelj Zapadnog Balkana"

Podsetio je da se za vreme njegovog mandata kao šefa austrijske diplomatije borio za pristupanje država Zapadnog Balkana. žđ

"Uz to Zapadni Balkan je region koji sam najčešće posetio. Imam mnoge prijatelje poreklom iz tog regiona i imam prijateljske odnose sa tamošnjim šefovima vlada", objasnio je Kurc, dodajući da je uopšte tesno povezan sa tim regionom.

Međutim, kako je dodao, kao što je viđeno tokom prošle zime u Išglu da su apre ski žurke bile problem, tako se tokom leta videlo da je jedna trećina zaraze povećana sa povratnicima sa odmora, a većina se vratila sa Zapadnog Balkana i Hrvatske.

Iz toga, naglašava, povučene su pouke zbog kojih su uvedena ograničenja za ulazak u zemlju tokom božićnih praznika.

Ukazao je da ta mera pogadja i Austrijance koji žive u inostranstvu a žele da dođu za božićne praznike u Austriju, kao i sve ljude koji rado putuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 584 idi na stranu