"Nadam se da će Tramp biti na mojoj inauguraciji"

Izabrani predsednik SAD Džo Bajden je rekao da se nada da će Donald Tramp prisustvovati njegovoj inauguraciji 20. januara .

Izvor: B92

Petak, 04.12.2020.

08:30

Foto: EPA/CHRIS KLEPONIS POOL

Kako je rekao, razlog je "da bi pokazao primer ostalim nacijama kakva je demokratija u SAD", ali i da pokaže mirnu predaju vlasti političkom rivalu.

Iz Trampove administracije su izrazili skepticizam povodom ideje da aktuelni predsednik SAD bude na inauguraciji 20. januara, a Tramp je nastavio da govori da je "pobedio", usput prićajući da je došlo do izborne krađe, preneo je AP.

"Odluka je na njemu. Nema ličnih posledica po mene, ali mislim da je važno za državu da prisustvuje. Odbijanje da se prizna poraz se dešava u režimima koje vode mali diktatori", rekao je Bajden

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: