Jedan od najvećih narko-dilera na Balkanu osuđen na četiri godine zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na četiri godine zatvora Čeda Kalića (30) zbog trgovine narkoticima.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos Kuzmafoto
Ilustracija: Depositphotos Kuzmafoto

Shodno presudi biće mu oduzeta droga i novac koji su pronađeni kod njega prilikom hapšenja.

Ovom presudom potvrđena je presuda Višeg sida u Beogradu kojom je Kalić zimus osuđen zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, objavio je Apelacioni sud.

Sud mu je izrekao i meru oduzimanja 737 grama heroina, 954 grama kanabisa, 97.500 dinara i 500 evra, koji su mu zaplenjeni prilikom hapšenja.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je pravilno prvostepeni sud kao olakšavajuće okolnosti za Kalića cenio to što do sada nije osuđivan i njegove porodične prilike, dok otežavajuće okolnosti nije našao.

Kalić je bio uhapšen 8. juna 2019. u Beogradu, a policija je tada saopštila da se sumnja kako je duže vreme heroin i marihuanu nabavljao iz Crne Gore, a prodavao na teritoriji Beograda.

Za njega mediji pišu da je bratanac Safeta Kalića, poznatijeg kao Sajo iz Rožaja, koji je bio pominjan kao jedna od žrtava zemunskog kriminalnog klana, ali i da su ga policije u regionu označile kao jednog od najvećih narko-dilera na Balkanu i nekadašnjim "ekskluzivnim" snabdevačem zemunskog klana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu