Split pod vodom - vatrogasci izvlače ljude VIDEO/FOTO

Snažna kiša koja od četvrtka ujutro pada na splitskom području potopila je više gradskih ulica, na kojima dolazi do zastoja u saobraćaju.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.12.2020.

17:14

Split pod vodom - vatrogasci izvlače ljude VIDEO/FOTO
Foto: Depositphotos/welcomia

Vatrogasne ekipe ispumpavaju vodu iz poplavljenih podruma i prizemlja stambenih zgrada.

Splitski vatrogasci su do podneva imali dvadesetak intervencija radi ispumpavanja vode iz podruma i prizemlja, a posebno su kišnim padavinama ugroženi južni delovi Splita, rekli su u splitskom Operativnom vatrogasnom središtu.

Vatrogasci pozivaju građane na strpljenje u saobraćaju, koji je otežan zbog vodenih poplava na ulicama.

"Sve su službe na terenu i pomažu u sanaciji štete nastale usled enormne količine kiše koja od jutros pada u Splitu i okolini. Građane molimo za oprez i strpljenje, posebno u saobraćaju", objavili su iz Grada Splita ranije danas.

Prema prvim informacijama iz splitske policije, tri su kritična mesta na gradskim saobraćajnicama ugrožena vodom - Ulica sedam kaštela kod Poljuda, rasksnica Ulice Brune Bušića i Dubrovačke i raskrsnica Dubrovačke i Domovinskog rata.

U Ulici Matice hrvatske voda je probila kroz tri šahta te se izlila na ulicu, ali brzom intervencijom radnika Vodovoda i kanalizacije taj je problem zasad rešen, rekli su u splitskoj policiji.

Kako se vidi na snimcima i slikama, kiša je potopila saobraćajnice, tako da je ponegde voda duboka i nekoliko desetina centimetara. Zbog toga je brzo nastao saobraćajni kolaps, koji traje celo jutro. Na više mesta vučna je služba izvlačila poplavljene automobile.

Jutros nije radio semafor na raskrsnici Dubrovačke i Vukovarske ulice, jedne od najprometnijih splitskih ulica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: