Skoro hiljadu stranih plaćenika se vratilo u Siriju nakon okončanja borbi u Nagorno-Karabahu

Više od 900 proturskih boraca iz Sirije vratilo se u zemlju nakon okončanja borbi u Nagorno-Karabahu, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.12.2020.

11:35

Skoro hiljadu stranih plaćenika se vratilo u Siriju nakon okončanja borbi u Nagorno-Karabahu
EPA/AZERBAIJAN DEFENCE MINISTRY HAND

Azerbejdžan i Jermenija su 9. novembra potpisale sporazum o prekidu vatre nakon višenedeljnih sukoba u Nagorno-Karabahu.

Turska, koja podržava Azerbejdžan, optužena je za slanje sirijskih borava u taj otcepljeni region Azerbejdžana sa većinskim jermenskim stanovništvom, što je predsednik Redžep Tajip Erdogan negirao.

"Više od 900 boraca iz proturskih frakcija se u nekoliko talasa vratilo u Siriju", navodi nevladina organizacija.

Ti borci su se vratili na teritorije pod turskom kontrolom na severu Sirije, izjavio je Frans presu direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

On kaže da je ukupno 2.580 sirijskih boraca poslato u Azerbejdžan, a da su 293 borca poginula u sukobima.

Francuska je nedavno zatražila "medjunarodnu superviziju" prekida vatre u Nagorno-Karabahu, posebno da bi se garantovao odlazak stranih boraca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: