Avganistan: Gađali talibane, stradala deca

Avganistanski vojni helikopteri usmrtili su dvoje dece, od 10 i 12 godina i ranili bar još dvoje dece, dok se dvoje vode kao nestali.

Izvor: Tanjug
Podeli

Sve se dogodilo u bombardovanju sela na istoku provincije Gazni, saopštili su danas zvaničnici regije i očevici.

Borbe traju u vreme dok predstavnici avganistanske vlade i talibani prvi put razgovaraju u Kataru kako bi okončali višedecenijski rat, preneo je AP.

Šef veća Gazni provincije Nesar Ahmad Fakiri rekao je danas da su avganistanski vojni helikopteri hteli da gađaju talibane u selu i da su greškom pogodili decu.

On je dodao da su pobunjenici uspeli da pobegnu iz sela nakon vazdušnih napada.

Stanovnici De-Hadži sela su rekli za AP da je petoro dece ranjeno, a dvoje se vode kao nestali, pa je nejasno zbog čega se razlikuju brojke o žrtvama vazdušnog napada.

Očevici su videli kako helikopteri raketiraju seosku džamiju, školu i stambene zgrade u nedelju i dodaju da su dvojica dečaka ubijena u porodičnoj prodavnici.

Oni dodaju da ih je otac ostavio same u prodavnici dok je otišao na ručak na religioznoj ceremoniji, a ranjeni dečaci nisu deo iste porodice.

"Tela braće su bila izgorela, neprepoznatljiva", rekao je očevidac Abdul-Kajom i dodao da se dvojica nestalih dečaka verovatno nalaze ispod ruševina koje su nastale bombardovanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 584 idi na stranu