Čovek koji se suprotstavljao Faučiju podneo ostavku

Naučni savetnik Donalda Trampa, dr Skot Atlas, poznat po tome što je bio skepstičan prema uvodjenju mera za suzbijanje korona virusa, podneo je ostavku.

Izvor: Tanjug

Utorak, 01.12.2020.

08:05

Čovek koji se suprotstavljao Faučiju podneo ostavku
Fauèi; FOTO: Getty Images/Drew Angerer/Staff

Zvaničnik Bele kuće potvrdio je da je neuroradiolog sa Univerziteta Stanford podneo ostavku na kraju privremenog angažmana u američkoj adminstraciji, prenosi AP. Vest o ostavci potvrdio je i Atlas u objavi na Tviteru.

On je u pismu ostavke naveo da ne može da zamisli trenutak u kojem su nauka koja štiti i naučna debata hitnije.

Atlas se pridružio timu Bele kuće tokom leta, a dolazio je u sukob sa najvišim vladinim savetnicima za koronavirus, uključujući dr Entonija Faučija, koji su tražili oštrije epidemiološke mere.

Kritikovao je napore da se ljudi ohrabre da nose zaštitne maske, a pre samo nekoliko nedelja na Tviteru je, povodom uvođenja novih mera u Mičigenu, pozvao građane da se suprotstave toj odluci.

Univerzitet Stanford distancirao se od svog profesora, ističući u saopštenju da je "izneo stavove koji nisu u sladu da pristupom univerziteta odgovoru na pandemiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: