Hitno prekinuta sednica Hrvatskog sabora; "Vi niste u samoizolaciji, imate li test da ste negativni?" VIDEO

Predsednik Hrvatskog sabora prekinuo je danas sednicu jer se jedna poslanica pojavila na zasedanju iako je, navodno, trebalo da bude u samoizolaciji.

Podeli
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/Christian Bruna
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/Christian Bruna

Naime, Daliju Orešković, predsednik Sabora je podsetio da je njen klub Sekretarijatu Sabora 26. novembra uputio dopis da će ona biti sedam dana u izolaciji zbog kontakata sa zaraženom osobom.

"Vaš klub je juče uputio dopis da ćete biti u samoizolaciji - vi i Anka Mrak Taritaš. Sad ste ovde, o čemu se radi?", pitao je zastupnicu.

"Ja sam u samoizolaciji kako je odredio lekar opšte prakse, to je deset dana od kontakta koji sam imala sa zaraženom osobom, a kako ste vi sistem osmislili i kako se tih 10 dana računa, nije moja odgovornost", uzvratila je Orešković, prenosi Jutarnji list.

Predsednik Sabora je odbacio takvo prebacivanje odgovornosti, pa joj ponovio šta je njen Ženski klub pisao Sekretarijatu.

"Vi niste u samoizolaciji, imate li test da ste negativni?", upitao je on pa dobio negativan odgovor.

Onda ćemo prekinuti sednicu da se utvrde činjenice, to neću dozvoliti, ovo je ugrožavanje zdravlja zastupnika, poručio je predsednik Sabora, pa prekinuo sednicu.

Po završetku pauze, utvrđeno je da Orešković, ipak, može danas prisustvovati sednici Sabora.

Spornu situaciju u Saboru pogledajte dole u video-prilogu (sve se dešava na nekih sat od početka prenosa)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 241 idi na stranu