Sarajevski taksisti uhapšeni zbog krijumčarenja migranata

Četvorica taksista iz Sarajeva su uhapšena kod Srpca nakon što je policija u njihovim vozilima pronašla 16 migranata.

Izvor: klix.ba

Utorak, 01.12.2020.

12:15

Sarajevski taksisti uhapšeni zbog krijumčarenja migranata

Policijski službenici Policijske stanice Srbac, 30.11.2020. godine, oko 19.00 sati, u mjestu Brusnik, općina Srbac, zaustavili su i kontrolisali četiri taksi vozila, kojima su upravljale osobe inicijala D.S., H.H., N.J. i A.F. svi iz Sarajeva.

Prilikom kontrole, u automobilima je pronađeno šesnaest migranta, državljana Afganistana, za koje se sumnja da su ilegalno ušli na teritoriju Bosne i Hercegovine, te da su imali namjeru ilegalnog prelaska granice sa susednom državom.

Na osnovu naredbe Suda BiH, izvršen je pretres osoba i vozila koje koriste gore navedena osobe, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu je obavešten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se osobe inicijala D.S., H.H., N.J. i A.F liše slobode, te da se nakon dokumentovanja predmeta protiv njih dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom delu "Krijumčarenje ljudi", prenosi Klix.

Pronađeni migranti predati su Terenskom centru Banja Luka na dalje postupanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: