"Milo Đukanović stavio vruć krompir u ruke Krivokapića"

Predsednik DSS Miloš Jovanović kaže da je odluka režima Mila Đukanovića da protera ambasadora Srbije "stavljanje vrućeg krompira u ruke" Zdravka Krivokapića.

Izvor: Beta
Podeli
EPA-EFE/ Boris Pejovic
EPA-EFE/ Boris Pejovic

Povodom odluke Srbije da povuče svoju prvobitnu recipročnu odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore, Jovanović je rekao da nije dobro da se odluke menjaju iz dana u dan i da to nije odlika ozbiljne države ili ozbiljne diplomatije.

"Ne možete jedno veče da izađete i kažete da je Tarzan Milošević persona non grata, a da posle 24 sata tu svoju odluku povlačite", kazao je lider DSS-a.

Ipak, on je dodao da mu je između prve i druge odluke srpskih vlasti o proterivanju crnogorskog ambasadora bliža druga kojom on ipak ostaje u Srbiji, jer ne treba dramatizovati stvari.

On je ocenio da je ambasador Srbije Vladimir Božović imao pravo da da svoje tumačenje jednog istorijskog događaja kao što je bila Podgorička skupština iz 1918. godine.

Jovanović je na pitanje novinarke rekao da ne negira crnogorsku državnost, ali da Srbija ima pravo da iskaže svoj stav po pitanju Crne Gore jer je istorija dve zemlje dugo bila povezana.

"Naša istorija je bila vrlo povezana, bliska, ista prezimena, ista vera. Dugi niz godina su Srbija i Crna Gora bile zajedno", zaključio je predsednik DSS-a.

strana 1 od 238 idi na stranu