Slovenija prešla broj od 50 umrlih

Ljubljana -- U Sloveniji, u protekla 24 sata, zabeleženo 428 pozitivnih slučajeva koronavirusa, od 1.880 testiranih.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Ilustracija: Getty images/ Francois Nel
Ilustracija: Getty images/ Francois Nel

U Sloveniji je ukupno hospitalizovano 1.298 osoba, a od tog broja na intenzivnoj nezi je 205 pacijenata. Međutim, zapanjujući je broj preminulih - njih čak 51.

U nedelju je urađeno 1.880 testova, a procenat zaraženih u odnosu na testirane je pao na 22.77, sa više od 30 procenata dan ranije.

Broj novoobolelih je niži nego nedelju dana ranije, kada je bio prosek 470, međutim, broj hospitalizovanih pacijenata se povećao u odnosu na nedelju, prenela je agencija STA.

Vladini podaci pokazuju da je na bolničkom lečenju 1.298 ljudi, od kojih je 205 na odeljenjima intenzivne nege, a otpušteno je 36 pacijenata iz bolnice. Aleš Rozman, direktor klinike Golnik, rekao je za TV Slovenija u nedelju da bi broj obolelih pacijenata u bolnicama morao da padne ispod 1.000 kako bi se mere ublažile.

Rozman je član vladinog antikovid tima i kaže da bi restriktivne mere mogle da počnu da se ublažavaju kada broj hospitalizovanih padne do te mere da se otvori prostor za eventualne nove bolesnike, ukoliko dođe do novog porasta inficiranih.

"Razmišljamo da kada broj hospitalizovanih padne ispod 1.000, možemo da otvorimo škole i deo ekonomskog sektora. Međutim, sada ne možemo da eksperimentišemo na taj način, jer nemamo rezervnu opciju", rekao je on. Slovenija je dosad potvrdila više od 75.800 slučajeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 238 idi na stranu