Zasedao medicinski deo Kriznog štaba - nema novih mera

Sednica Kriznog štaba u punom sastavu, na kojoj je analizirana situacija sa koronavirusom, završena je nakon nešto više od sata većanja.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.11.2020.

12:20

Zasedao medicinski deo Kriznog štaba - nema novih mera
Ilustracija: Depositphotos/ marinv

Nakon toga, medicinski deo Štaba ostao je da veća o novi merama.

Ipak, ni nakon njihovog stanka nema zvaničnih novih mera, a nije bilo ni zvaničnog obraćanja medijima.

Kako je preneo Tanjug, najviše se razgovaralo o dolasku građana Srbije iz inostranstva pred predstojeće praznike i pitanju da li da se uvodi obavezan PCR test i mera karantina za sve iz dijaspore koji bi došli u zemlju.

Ta mera mora biti u skladu sa važećim pravnim aktima.

Kako saznaju "Novosti", stručnjaci u Kriznom štabu zatražili su danas da se zatvore ugostiteljski objekti i sve radnje, izuzev prehrambenih prodavnica.

O ovoj tački nije postignuta saglasnost i u narednim danima Vlada Srbije će proceniti da li će ovo biti jedna od mera za suzbijanje epidemije, navodi izvor "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: