UNS: Đilas vrši pritisak na novinare

Beograd -- Izjava lidera SSP Dragana Đilasa da će tužiti zaposlene Televizije Pink i omalovažavanje izveštača te televizije predstavljaju pritisak na novinare, navodi UNS.

Izvor: B92
Podeli
EPA/ ANDREJ CUKIC
EPA/ ANDREJ CUKIC

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas je rekao da će tužiti prezenterku vesti, novinara, sagovornike Televizije Pink, a vlasnika Željka Mitrovića "na kraju".

"Time je nastavio s neprihvatljivom praksom koju je započeo izbacivanjem novinara sa konferencija za medije. Đilas je pritom s nipodaštavanjem govorio o izgledu novinara Pinka", ocenjuje UNS u saopštenju.

UNS još jednom upozorava političare da je karakterisanje novinara na osnovu njihovog fizičkog izgleda i odevanja neprimereno.

"Svako ima pravo da kritikuje rad medija, ali ne i da vređa novinare i zaposlene u medijima i da svoju moć zloupotrebljava kako bi ih ućutkao", napominje se u saopšštenju.

UNS naglašava da novinari imaju pravo i obavezu da istražuju imovinu svih političara i članova njihovih porodica, da su pritom dužni da poštuju profesionalne standarde a da političari zbog toga ne smeju da vređaju novinare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu