Fabrici pozdravio odluku Vlade Srbije o ambasadoru Crne Gore

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici pozdravio odluku Vlade Srbije o povlačenju odluke o proterivanju ambasadora Crne Gore

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ jorisvo
Ilustracija: Depositphotos/ jorisvo

Fabrici je u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem, ocenio da se ovom odlukom smiruju tenzije i čuva dijalog u odnosima sa Crnom Gorom, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Selaković je u razgovoru istakao da je punopravno članstvo u Evropskoj uniji jedan od ključnih spoljnopolitičkih prioriteta Vlade Srbije.

Kao spoljnopolitički prioritet naveo je i regionalnu saradnju i istakao da inicijative poput „miniengena“ mogu, kroz ekonomsku saradnju, da relaksiraju političke odnose u regionu.

Kada je reč o normalizaciji odnosa sa Prištinom, Selaković je istakao da se Srbija zalaže za dijalog i kompromis, uz primenu dogovora postignutih pre sedam i po godina, poput onih o Zajednici srpskih opština.

Sem Fabrici je podsetio da je Srbija već važan partner u zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici i da pruža dragocen doprinos misijama i operacijama EU.

Ohrabrio je Srbiju da nastavi da aktivno radi na regionalnoj saradnji i dobrosusedskim odnosima.

„Poštovanje dobrosusedskih odnosa i regionalna saradnja su kamen temeljac procesa proširenja EU“, istakao je Fabrici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu