Policajci koji su pretukli producenta ostaju u pritvoru

Pariski policajci koji su zadržani zbog premlaćivanja muzičkog producenta Mišela Zeklera tokom hapšenja, ostaće za sada u pritvoru.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.11.2020.

20:49

Policajci koji su pretukli producenta ostaju u pritvoru
Ilustracija: EPA/ CHRISTOPHE PETIT TESSON

Izjavio je danas pariski tuzilac Remi Ajc.

Ajc je na brifingu za medije rekao da pravosudni organi žele da se pobrinu da njih trojica nemaju kontakt među sobom i da ne mogu da vrše nikakav pritisak na svedoke, prenosi Rojters.

Prebijanje producenta Mišela Zeklera zabeleženo je na sigrnosnim kamerama i snimak je kružio društvenim mrežama, što je izazvalo negodovanje u nacionalnoj i stranoj štampi i demonstracije protiv policijskog nasilja širom zemlje u petak i subotu.

Predsednik Emanuel Makron rekao je u petak da su snimci sramni za Francusku.

Tužilac Ajc rekao je da će policajci biti optuženi za namerno nasilje oružjem, upotrebu rasističkog jezika, falsifikovanje policijskih evidencija, upadanje na privatan posed i namerno oštećenje privatne kuće.

Četvrti policajac, koji nije optužen za učešće u premlaćivanju, već za bacanje suzavca u Zeklerov muzički studio, biće suspendovan iz aktivne služee i stavljen pod sudsku kontrolu, rekao je Ajc.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: