"Nemačka ministarka govori kao da je u osnovnoj školi"

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu ocenio je danas kao "prilično detinjastu" izjavu njegove nemacke kolegnice Anegret Kramp-Karenbauer.

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2020.

14:06

EPA-EFE/ Sergei Ilnitsky

Naime, ona je rekla da " sa Rusijom treba razgovarati sa pozicije sile."

Govoreći o 75. godišnjici velike pobede u Drugom svetkom ratu, Šojgu je podsetio da je ove godine u Crnom moru pronađen brod "Jermenija“ sa ostacima civila.

Prema mišljenju Šojgua, to je jedna od mnogobrojnih epizoda rata o kojem treba govoriti, preneo je Sputnjik.

"Posebno kada današnja pokolenja političara, na primer u istoj toj Nemačkoj, počinju da nas uče kako da živimo, da pričaju da sa nama treba razgovarati sa pozicije sile“, rekao je Šojgu.

Nemačka ministarka je, prema pisanju Sputnjika, nedavno u Bundestagu izjavila da s Rusijom, oko razoružanja, treba razgovarati sa pozicije sile.

"To više liči na govor učenice mlađih razreda, kojim napada učenike druge škole. Pritom je otac ili majka učenice direktor škole i ona sebi može da priušti da se tako ponaša. Ali, deco, mi smo u drugoj školi, i naš direktor je neko drugi“, dodao je Šojgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: