Zakazana hitna sednica Kriznog štaba

Sutra u 12 sati biće održana sednica Kriznog štaba na koj će se raspravljati o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji i mogućim novim merama.

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2020.

18:52

Zakazana hitna sednica Kriznog štaba
Foto: EPA/Christian Bruna

Kako se navodi, glavna tema sastanka mogla bi da bude i povratak naših građana iz inostranstva za predstojeće praznike.

Pored toga, na sastanku kriznog štava razgovaraće se o tome da li će o tome na koji način će se kontrolisati naši građani koji se vraćaju u Srbiju iz inostranstva, kao i to da li će morati da imaju obavezan PCR test ili natigenski test, ili je dovoljno da budu pod nadzorom.

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno 6.179 novih slučajeva korona virusa od 15.508 testiranih.

U poslednja 24 sata preminulo je 65 osoba, a trenutno je hospitalizovano 7.256 pacijenata, dok je na respiratorima njih 252.

Premijerka Ana Brnabić rekla je juče da će početkom nedelje biti održana sednica Kriznog štaba, a upitana da li će biti uvedene dodatne mere protiv širenja korona virusa pred novogodišnje praznike, rekla je da se svaki dan o tome razmišlja i da se podaci prate na svaka dva sata.

"Naši ljudi će da se vraćaju, pratićemo epidemiološku situaciju u svim zemljama i uvodićemo mere ako to bude potrebno. Pratimo svaki dan i razmišljamo o dodatnim novim merama", istakla je Brnabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: