Vučić: Ukoliko budemo morali da zatvaramo, a očigledno se bližimo tome...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilšao je radove na novoj kovid-bolnici u Kruševcu.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 29.11.2020.

15:54

Default images

Vučić je obilazak radova započeo u 20.00 časova, kako je ranije i saopštila pres-služba predsednika.

Ranije večeras Vučić je objavio da je na putu za Kruševac.

"Posle sastanka sa Anom i Nikolom, vraćamo se borbi protiv Covid-19. Za 20 dana završavamo i bolnicu u Kruševcu'', napisao je.

Izgradnja bolnice u kasarni "Rasina" počela je 10. avgusta, vrednost radova iznosi oko dve milijarde dinara i raspolagaće sa 500 ležajava, uz intenzivnu negu.

S predsednikom, radove obilaze ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktor BIA Bratislav Gašic i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurević.

Bolnica u Kruševcu je jedna od dve koje će biti napravljene za samo četiri meseca.

Kovid-bolnica u Batajnici, kapaciteta 800 ležajeva, biće otvorena u utorak.

Predsednik je tokom obilaska razgovarao sa radnicima, i poželeo im srećan rad.

"Hvala vam što se borite za svoju zemlju", rekao je radnicima predsednik. Bolnica u Kruševcu bi prema rečima predsednika trebalo da bude gotova do 15. decembra, a u Batajnici će se već za 4 dana početi sa prijemom pacijenata.

"Ovde bi trebalo da možemo da primimo 500 pacijenata, od toga 150 na intenzivnu negu", kaže i dodaje da se gasovi razvode za dva dana, kao i da je zahvalan lekarima i medicinskim sestrama koji se bore i ne beže od odgovornosti.

"Došao sam večeras ovde da bih pokazao koliko nam je stalo do zdravlja naših ljudi. Verovatno sam ja kriv što u ono vreme kada smo mislili da smo završili sa kovidom nismo izgradili još neku kovid-bolnicu", kaže.

Vučić je tokom obilaska rekao i da nam predstoji jedna od najtežih sedmica i podsetio da se Krizni štab sastaje sutra.

"Ako zatvorimo sve, ne znam od čega ćemo bilo šta da platimo", objašnjava.

Na kraju obraćanja rekao je da će država, iako je teško, pomoći privrednicima iz oblasti turizma i ugostiteljstva, ako bude bilo potrebno.

"Ukoliko budemo morali da zatvaramo, a očigledno se bližimo tome, pronaći ćemo način kako da ugostiteljstvu i turizmu pomognemo", kaže Vučić i dodaje:

"Da li kroz plaćanje još jednog minimalca ili već nekako, videćemo, iako to nije lako. Kada kažemo da nemamo više ništa, uvek smo mi malo uštedeli za crne dane".
Odnosi između komšija su mnogo više od konvencija, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić o proterivanju crnogorskog ambasadora.

Kako dalje navodi iako je ministar Selaković postupio po pravilima Bečke konvencije, predsednik Vučić smatra su odnosi između prijatelja i komšija mnogo više od konvencija.

"Ne treba da se ponašamo kao dva ovna na brvnu, naše je da pokažemo prijateljske, bratske odnose", objašnjava.

Podsetimo, doneta odluka da će Srbija unilateralno, jednostrano povući odluku o proterivanju crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: