Rebić: Pitanje migranata strateški prioritet MUP-a

Direktor policije Vladimir Rebić poručio je da je MUP pitanje iregularnih migracija prepoznalo kao jedan od strateških prioriteta.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.11.2020.

11:55

Rebić: Pitanje migranata strateški prioritet MUP-a
Printskrin: TV Prva/ arhiva

On je dodao da se po tom pitanju preduzimaju sve mere kako bi se sprečile nezakonite migracije.

"Preduzimamo sve mere kao država i kao Ministarstvo unutrašnjih poslova da sprečimo nezakonite migracije, da ne dozvolimo da kretanje migranata po Republici Srbiji izaziva nemir kod građana", rekao je na TV Pink Rebić, povodom jučerašnje akcije policije kada je oko 450 iregularnih migranata iz Vršca i Novog Kneževca vraćeno u kampove i prihvatne centre.

Kako je saopštio MUP, naveo je da su on i ministar Aleksandar Vulin izdali naredbu svim policijskim upravama, pre svega onim na čijem području se uočava veće prisustvo migranata, da se ne dozvoli njihov nezakonit boravak i u skladu s tim su sprovedene ove akcije.

Govoreći na temu krijumčarenja i trgovine ljudima, kao i o njenoj povezanosti sa migrantima, direktor policije je naglasio da je to velika pretnja i prioritetan zadatak policije na suzbijanju ovakvih krivičnih dela.

Direktor policije poručio je da nije bilo značajnijeg ugrožavanja građana Republike Srbije od strane migranata, kao i da se krivična dela dešavaju uglavnom između pripadnika migrantskih populacija.

"Možemo da kažemo da držimo pod kontrolom situaciju. Objektivno, nije bilo značajnijeg ugrožavanja. Poneko krivično delo imovinskog karaktera, što svakako uznemirava građane, ali uglavnom se sva krivična dela dešavaju između pripadnika migrantskih populacija. Najčešće su to sukobi iz verskih, nacionalnih, kulturoloških razloga“, rekao je Rebić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: