Ajatolah Ali Hamnei obećao osvetu za ubistvo iranskog naučnika

Vrhovni verski vođa Irana, ajatolah Ali Hamnei, danas je poručio da će se Iran osvetiti za likvidaciju nuklearnog naučnika Mohsena Fahrizadeha.

Izvor: Tanjug

Subota, 28.11.2020.

11:22

Ajatolah Ali Hamnei obećao osvetu za ubistvo iranskog naučnika
EPA-EFE/ HO HANDOUT

On je najavio da će nuklearna istraživanja biti nastavljena.

Hamnei je ovo saopštenje objavio na svom Tviter nalogu, dan nakon što je Fahrizadeh ubijen u napadu iz zasede nadomak iranske prestonice Teherana, preneo je Rojters.

U jutrošnjem izveštaju CNN se predočava da bi ova likvidacija mogla bi da izazove novi porast napetosti i konfrontaciju između Irana i njegovih protivnika u poslednjim nedeljama mandata predsednika SAD Donalda Trampa, čime bi nastojanja novoizabranog američkog predsednika Džo Bajdena da oživi proces detanta koji je započela administracija Baraka Obame, bila dodatno otežana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: