Vučić: Još jedan težak dan, posebno po broju mrtvih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se danas očekuje još jedan težak dan, posebno po broju mrtvih.

Izvor: B92

Subota, 28.11.2020.

11:45

Vučić: Još jedan težak dan, posebno po broju mrtvih
Printskrin: TV B92

Kako je rekao, Srbija se trudi da održi svoj zdravstveni sistem.

Kako je rekao, veliki broj mladih lekara se prijavio za rad u novim bolnicama i pomone u borbi sa koronavirusom.

"Nadam se da ćemo uvek i u svakom momentu moći da kažemo da su naši lekari i medicinsko osobolje radili izuzetno bolje od ostalih na kontinentu i to možete da vidite", rekao je Vučić.

On je istakao da je situacija u regionu znatno lošija.

"BiH ima za više od 1.000 preminulih, a manja je od Srbije", rekao je predsednik.

On je istakao da je ovo užasna bolest, ali da se naš sistem bori i u teškim uslovima.

Vučić je istakao da imamo proporcionalno manje mrtvih u odnosu na broj stanovnika zato što testiramo mnogo na dnvenom nivou.

"Mene interesuje koliko smo života spasili, a koliko je ljudi umrlo, i to je ono što svakog drugog interesuje, a ne šta je formalno prijavljeno. Mi u koroni vidimo neprijatelja i borićemo se protiv njega", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da srpski zdravstveni sistem nije pukao, kako to pojedini tvrde, ali da jeste u teškoj situaciji i da uprkos tome napreduje, zahvaljujući herojima u zdravstvu koji pomažu svoju državu, za razliku od ovih drugih koji gledaju samo da joj naškode.

"Naš zdravsteni sistme je u teškoj i komplikovanoj sitauciji, ali napreduje svakog dana i rađa junake i heroje svakoga dana".

Vučić je zahvalio svim tim ljudima koji žele da pomognu svojoj državi, umesto da gledaju kako da sruše svoj zdravstveni sistem i državu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: