U Bagdadu održana liturgija u čast patrijarhu Irineju FOTO

U hramu Grčke pravoslavne crkve koji se nalazi u Karadi održana je liturgija u čast nedavno preminulog srpskog patrijarha Irineja, rečeno je Tanjugu u MSP.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.11.2020.

19:05

U Bagdadu održana liturgija u čast patrijarhu Irineju FOTO
FOTO TANJUG/ AMBASADA SRBIJE U IRAKU

Karada je stari hrišćanski deo Bagdada.

Liturgiju je služio otac Junan, starešina Hrama Svetog Ðorđa, a liturgiji je prisustvovao i Uroš Balov, ambasador Srbije u Iraku kao i mnogobrojni pravoslavni vernici.

Otac Junan je u besedi nakon jučerašnjeg bogosluženja izjavio saučešće svim vernicima SPC, naglasivši da postoji veliko bratstvo i solidarnost među pravoslavnim narodima.

On je nakon toga govorio o životu patrijarha Irineja i njegovom značaju za čitav pravoslavni svet.
FOTO TANJUG/ AMBASADA SRBIJE U IRAKU

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: