Milena Ivanović: Moje pravo je da tražim

Milena Ivanović, udovica ubijenog Olivera Ivanovića, odlučila da ode u Prištinu i zatraži uvid u optužnicu, navodi portal Kosovo onlajn.

Izvor: Kosovo online
Podeli
Screenshot TV Prva
Screenshot TV Prva

Prethodno je u Prištini došlo do novog vraćanja suđenja za ubistvo srpskog političara na početak, sa delimično promenjenom optužnicom.

Milena Ivanović je zbog toga, kako piše Kosovo onlajn, odlučila da iskoristi svoje zakonsko pravo i ode na Kosovo u nameri da zvanično zatraži uvid u optužnicu i sve spise koji su prikupljeni tokom predistražnog i istražnog postupka.

Ona je u razgovoru za Kosovo onlajn istakla da je zanima samo istina i da će se za nju boriti kolika god cena bila.

"Malo je reći da sam bila šokirana informacijom da se po treći put vraćamo na početak, sa novom optužnicom u kojoj i dalje nemamo imena ubica i nalogodavaca ubistva. Sve sam više zabrinuta i sve više sumnjam u iskrenost namera da se i konačno otkrije ko je na Olivera pucao i zašto", kazala je ona.

Upitana da prokomentariše stav tužilaštva da je za učestvovanje u ubistvu Olivera Ivanovića osumnjičena njegova sekretarica Silvana Arsović, Ivanovićeva kaže da je to što je Silvana sada optužena da je direktno učestvovala u ubistvu zaista presedan i ta "izmena" zapravo najviše bode oči i stvara sliku izmontiranog procesa u koji je očigledno uključeno više strana.

Na pitanje da li će prisustvovati ročištu, tražiti uvid u spise, optužnicu i zbog čega, ona kaže:

"U dogovoru sa advokatima iz Prištine i Beograda sam odlučila da iskoristim svoje zakonsko pravo koje kao oštećena strana imam i da zvanično zatražim uvid u optužnicu i sve spise koji su prikupljeni tokom predistražnog i istražnog postupka. Jednostavno želim da sve vidim, sve pročitam, da imam uvid u sve. Ne želim da propustim išta i da možda napravim neku grešku. Imam moralnu obavezu i odgovornost. Prema Oliveru prvenstvenu, Bogdanu, ali i samoj sebi. Svi zaslužujemo istinu."

"Moje je pravo i obaveza da istinu tražim, ali i da ne dozvolim da se zaboravi. Ako se zaboravi, Oliver će stradati zauvek. Znam da mnogi to upravo i žele. Ali, dok sam ja živa, živeće i Oliver. To garantujem. I ne zanima me šta će ko reći, hoće li me osuditi ili razapeti, reći da sam Oliverova ljubavnica ili da me je služba namestila, da sam plaćena da ćutim, da sam izdala svog Olivera i svoje dete. Zanima me samo istina i za nju ću se boriti kolika god cena bila, jer istina nema cenu. Nema", zaključila je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 98 idi na stranu