"Treći put...Deca su se potresla. Iskreno, izgubio sam volju"

Nastavljen je niz antisrpskih incidenata u opštini Gračanica, a ovoga puta, nepoznati počinioci upali su i opljačkali kuću porodice Simić u Preocu.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.11.2020.

08:01

Yarr65/Depositphotos

Siniša Simić je za Kosovo onlajn rekao da je ovo treći put kako mu obijaju kuću, a kosovska policija do sada nijednom nije uspela da pronadje lopove.

"Šteta nije velika, ali deca su se mnogo potresla. Iskreno, izgubio sam i volju da živim ovde, treći put se ovo dešava, svega mi je preko glave. Sve će da se nadoknadi, ali nervoza i strah, to ne može da se nadoknadi. Bila je policija, doći će ponovo, ali ne znam više šta da kažem”, očajan je Simić.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović za Kosovo onlajn kaže da je ovo samo jedan u nizu incidenata, i da su više puta apelovali na policiju i bezbednosne strukture da zaštite srpsko stanovništvo.

“Jednostavno, bezbednost je veoma bitan faktor za srpski narod na KiM i povezan je sa opstankom našeg naroda ovde. Nastavićemo kao opština da apelujemo na policiju da vidimo koje to mere mogu da se preduzmu kako bi se zaustavili ovi incidenti, jer ovo je treći put da obijaju kuću gospodinu Simiću. I kada počinioci svaki put prođu nekažnjeno, to ih samo ohrabruje da nastave da čine ta dela", kaže Popović.

Reagovala Kancelarija za KiM

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je noćas da oseća veliku zabrnutost za bezbednost Srba u centralnom delu Kosova.

"Zahtevam od međunarodnih predstavnika na Кosovu i Metohiji da hitno i neizostavno preduzmu mere kako bi srpski narod južno od Ibra bio zaštićen od provokacija i napada ekstremista", naveo je Petković u pisanoj izjavi.

Ocenio je da je reč o političkoj inspiraciji incidenata u Gračanici i okolini što se pripisuje ministarki inostranih poslova Кosova Meljizi Haradinaj Stubla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: