Bez pooštravanja mera u BiH, premijer objasnio zašto

Bosna i Hercegovina neće uvoditi dodatne mere ograničenja radi suzbijanja pandemije koronavirusa.

Izvor: B92

Petak, 27.11.2020.

17:25

Bez pooštravanja mera u BiH, premijer objasnio zašto
Ilustracija: Depositphotos/ Tatiana53

Potpuno zaključavanje je opcija o kojoj vlasti te zemlje uopšte ne razmišljaju, potvrdio je u petak predsedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, prenosi portal Indeks.

Nakon sastanka s premijerima Federacije BiH i Republike Srpske i entitetskim ministrima zdravstva, sazvanog kako bi se razmotrilo stanje pandemije u zemlji i odlučilo o daljim merama koje bi trebalo koordinirati u celoj državi, Tegeltija je novinarima u Doboju kazao kako je zajednička ocena da su već uvedene mere dovoljne te da za novima nema potrebe.

"U BiH neće biti dodatnih mera koje će značiti ograničavanje kretanja građana i rada privrednih subjekata. Procena je takva da su mere dovoljne i pod kontrolom drže stanje prouzročeno kovidom", kazao je Tegeltija.

U BiH već više od sedam dana stagnira broj novozaraženih, a broj oporavljenih raste. U petak je zabeleženo nešto više od 1.100 slučajeva zaraze, a zdravstvene vlasti tvrde kako je stanje pod nadzorom te ističu kako je u svakom slučaju epidemiološka slika mnogo bolja nego u Hrvatskoj i Srbiji.

U toj zemlji na snazi su mere obveznog nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima kao i na otvorenom, a u noćnim satima je na snazi ograničenje kretanja u Federaciji BiH i distriktu Brčko. Okupljanja su ograničena na 30 osoba.

Sve prodavonice i ugostiteljski objekti rade uz poštovanje epidemioloških mera, a radno vreme im je ograničeno do 23 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: