Traži se da se na granicu sa Srbijom pošalje vojska

Stranka Bakira Izetbegovića SDA traži od Predsedništva BiH angažovanje pripadnika Oružanih snaga na granici sa Srbijom radi zaustavljanja priliva migranata.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.11.2020.

12:15

Traži se da se na granicu sa Srbijom pošalje vojska
Depositphotos/alexeynovikov

"Dalje odlaganje i izbegavanje uvođenja ove mere, koju podržavaju Džaferović i Komšić, a protivi joj se Dodik, ne može se više ničim pravdati", saopštili su iz te stranke.

Oni su pozvali državne institucije i agencije da intenziviraju svoje aktivnosti na rešavanju migrantske krize, jer, kako navode, ne može sav teret rešavanja tog pitanja biti samo na ministarstvu bezbednosti, odnosno njihovom ministru Selmu Cikotiću.

Ukazujući na moguću humanitarnu katastrofu zbog zimskog perioda, SDA smatra da svi nadležni treba da pruže podjednaku podršku, a posebna odgovornost je, kažu, Savetu ministara BiH.

"Kompletno Savet ministara BiH je dužan da ovo pitanje rešava u saradnji sa drugim nivoima vlasti u BiH", saopšteno je iz Izetbegovićeve stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: