Hrvati opet preko 4.000

U Hrvatskoj danas registrovano 4.080 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavljeno na konferenciji za medije nacionalnog kriznog štaba.

Izvor: Tanjug

Petak, 27.11.2020.

10:34

Hrvati opet preko 4.000
Foto: Depositphotos, Panubestphoto

Preminulo je 48 osoba.

Podsetimo, juče je objavljeno da je u poslednja 24 sata zabeleženo 4.009 novih slučajeva zaraze koronavirusom, te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 21.725. Novi podaci očekuju se oko 11 sati kada je presica Štaba.

Na bolničkom lečenju je 2.240 pacijenata, od toga na respiratoru 266 pacijenata.

Pitali Cepaka o popuštanju mera

EPA-EFE Christian Bruna
Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak izjavio je da broj novozaraženih poslednjih nedelja u Hrvatskoj raste za 15 odsto.

"Što se tiče međunarodnih podataka, naša incidenca je na 24. mestu liste evropskih zemalja. Višu imaju samo tri zemlje - Slovenija, Austrija i Luksemburg", rekao je Capak na konferenciji za novinare.

Rekao je i da je udeo pozitivnih među testiranim uzorcima 32 odsto, što je, ocenio je, visok postotak, a viši ima samo Bugarska i Poljska.

Po broju smrtnih slučajeva od korona virusa, Hrvatska je na 12. mestu sa smrtnošću od 368 na milion stanovnika.

Capak je rekao i da se nije razmišljalo koji bi to brojevi trebalo da budu 21. decembra da bi se pristupilo popuštanju epidemioloških mera. "Reč je o trendu. Ako bude silazan, razgovaraćemo o popuštanju mera", rekao je Capak, preneli su hrvatski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: