Vulin: Stvara se atmosfera da je normalno mrzeti Vučića

Naše nadležne službe vrlo ozbiljno shvataju svaku pretnju upućenu bilo kome, naravno i predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici, kaže ministar Vulin.

Izvor: Tanjug
Podeli
Printskrin: TV B92/ arhiva
Printskrin: TV B92/ arhiva

On je ocenio da se planski stvara atmosfera da su Vučić i njegova porodica toliko omraženi da ih treba ubiti i da je to "sasvim u redu".

Vulin je u jutarnjem programu televizije Pink, upitan da prokomentariše konstantne napade na predsednika Srbije i njegovu porodicu, kazao da je "ideja napraviti atmosferu u kojoj je potpuno normalno mrzeti Aleksandra Vučića".

"Onda idete na sledeći korak, treba napasti Vučića, njegovu porodicu, treba ih fizički likvidirati. Mi smo svi skloni da kažemo - to treba lečiti, to je psihijatrija. Nije to više pitanje za psihijatriju, to je pitanje za tužioca, za pravosuđe, jer nije to usamljeni pojedinac, neki ludak koji se dočepao računara pa nešto tvituje, to su ljudi koji učestvuju u javnom životu, koji su čak imali i neke funkcije u srpskoj politici i koji koriste svoju poziciju u javnom životu da bi kreirali atmosferu u kojoj će se jednog dana reći - Aleksandra Vučića treba ubiti, pa to je normalno, to svi mislimo", prokomentarisao je Vulin.

On je dodao da stalno sluša da javne ličnosti moraju da imaju veći stepen tolerancije.

"Kakva tolerancija, prete da će te ubiti, kažu da će ti ubiti dete. Da li Vučić treba da bude tolerantan prema tome? On je nažalost i previše tolerantan. On obično svima nama koji se bavimo poslovima bezbednosti kaže da ne obraćamo pažnju na to", istakao je Vulin.

"Ne, moramo da obraćamo pažnju na to zato što to stvara atmosferu u kojoj je dozvoljeno ubiti čoveka, u kojoj je dozvoljeno uraditi bilo šta. Taj ko to tvituje, bude li imao šansu da ubije, ubiće. Ako možete da napišete da nečije dete treba da crkne, vi ćete ga i ubiti ako budete imali priliku", zaključio je Vulin, navodi se u saopštenju Pokreta socijalista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu