Hoti se usprotivio odluci da se Vučiću zabrani ulazak na tzv. Kosovo

Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti izjavio je da samo premijer može da iznosi zvanične stavove.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.11.2020.

14:10

Hoti se usprotivio odluci da se Vučiću zabrani ulazak na tzv. Kosovo
EPA/VALDRIN XHEMAJ

On je time reagovao na izjavu ministarke spoljnih poslova Meljize Haradinaj Stubla da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću neće biti dozvoljen ulazak na tzv. Kosovo dok se ne izvini za zločine.

Hoti je rekao da izjava Haradinaj Stuble nije zvanični stav Vlade i ponovio da on zastupa stavove vlade, a ne pojedini ministri, prenosi portal Reporteri.

"Poštujemo sporazume i zalažemo se za slobodno kretanje, radimo na zatvaranju svih otvorenih pitanja sa Srbijom, ali ponekad su neka pitanja vrlo osetljiva. Svaki zahtev za posetu rešavaće se u kontekstu osetljivosti. Zastupam zvanične stavove Vlade, koordinišem pitanja sa relevantnim ministrima", rekao je Hoti.

On je kazao da je primio prismo specijalnig izvestioca EU za dijalog Miroslava lajčaka, kao i da je u stalnom kontaktu sa njim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: