Kosnet: Mi podržavamo

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet izjavio da američka ambasada i njeni partneri podržavaju Beograd i Prištinu u sprovođenju sporazuma iz Vašingtona.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2020.

07:16

Kosnet: Mi podržavamo
EPA-EFE Kushtrim Ternava

Kako se navodi u saopštenju Američke privredne komore na Kosovu, na virtuelnom sastanku održanom sa Kosnetom, istaknuto je da ignorisanje ekonomije i građana otežava napredovanje.

"Američka ambasada i njeni partneri u Vašingtonu nastavljaju punom brzinom da pružaju podršku Kosovu i Srbiji u primeni Vašingtonskog sporazuma, s obzirom na to da je poboljšanje života običnih građana od suštinske važnosti za izgradnju ekonomije regiona", rekao je Kosnet.

Kako je naveo, to je jedan od razloga zašto se sporazum toliko fokusira na modernizaciju infrastrukture, jer to olakšava kretanje ljudi i robe preko granica, što je ključno za otključavanje potencijala ovog regiona, prenosi Kosovo onlajn.

"Ako pogledate mapu Balkana, Kosovo se nalazi na sredini karte. Kosovskim susedima je potrebno Kosovo, isto koliko su i Kosovu potrebni njegovi susedi, za izgradnju regionalne ekonomije i izgradnju regionalne infrastrukture", porucio je Kosnet, uz ocenu da je važno da Kosovo otkloni sumnje oko CEFTA sporazuma, kao i inicijative "mini Šengen", i da radi sa svojim regionalnim partnerima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: