"Sporazum o prioritetima podvala ili privatna inicijativa"

Niko iz koalicije Za budućnost Crne Gore nije učestvovao u kreiranju i pisanju Sporazuma o programskim prioritetima ekspertske vlade, saopšteno je iz DF.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.11.2020.

14:21

Depositphotos/natanaelginting

Članovi Demokratskog fronta navode da se očigledno radi nečijoj privatnoj inicijativi ili podvali.

Nakon što su podgorički mediji preneli da je dnevnik Dan objavio da su nosioci lista tri pobedničke koalicije Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović u susret izglasavanju novog saziva vlade sačinili Sporazum o njenim programskim prioritetima koji obuhvata 13 tačaka, poslanik DF Jovan Vučurović tvrdi da je tu reč o nečijoj privatnoj inicijativi ili nečijoj podvali.

On, naime, u reagovanju dostavljenom agenciji Mina, navodi da nije bilo nikakvog sporazuma, te da želi da veruje da je svima jasno da se nijedan zakon ne može doneti bez dogovora i sporazuma sa strankama parlamentarne većine.

„Niko iz naše koalicije nije učestvovao u kreiranju i pisanju toga što se pojavilo u medijima, a kako smo informisani, ni ostali iz parlamentarne većine ne znaju ništa o tome“, naveo je Vučurović.

Dodao je da plasiranje informacija na taj način samo govori o ozbiljnosti onoga ko je to medijima saopštio i ko ih je tako obmanuo.

Prema rečima Vučurovića, zakoni koji su pomenuti nisu sporni, i upravo ih je DF odavno promovisao kao samo neke od onih koji su neophodni da bi se demontirao bivši režim.

„Međutim, redosled poteza svakako mora biti drugačiji, a prvi potez mora da bude ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti, a toga ovde nema“, istakao je Vučurović.

U DF se, ističe, nadaju da će ubuduće biti manje takvih netačnih i neproverenih informacija u medijima.

„Jer taj koji ovo radi treba da zna da samo nanosi štetu novoj vlasti“, poručio je Vučurović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: