"Sporazum o prioritetima podvala ili privatna inicijativa"

Niko iz koalicije Za budućnost Crne Gore nije učestvovao u kreiranju i pisanju Sporazuma o programskim prioritetima ekspertske vlade, saopšteno je iz DF.

Izvor: Tanjug
Podeli
Depositphotos/natanaelginting
Depositphotos/natanaelginting

Članovi Demokratskog fronta navode da se očigledno radi nečijoj privatnoj inicijativi ili podvali.

Nakon što su podgorički mediji preneli da je dnevnik Dan objavio da su nosioci lista tri pobedničke koalicije Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović u susret izglasavanju novog saziva vlade sačinili Sporazum o njenim programskim prioritetima koji obuhvata 13 tačaka, poslanik DF Jovan Vučurović tvrdi da je tu reč o nečijoj privatnoj inicijativi ili nečijoj podvali.

On, naime, u reagovanju dostavljenom agenciji Mina, navodi da nije bilo nikakvog sporazuma, te da želi da veruje da je svima jasno da se nijedan zakon ne može doneti bez dogovora i sporazuma sa strankama parlamentarne većine.

„Niko iz naše koalicije nije učestvovao u kreiranju i pisanju toga što se pojavilo u medijima, a kako smo informisani, ni ostali iz parlamentarne većine ne znaju ništa o tome“, naveo je Vučurović.

Dodao je da plasiranje informacija na taj način samo govori o ozbiljnosti onoga ko je to medijima saopštio i ko ih je tako obmanuo.

Prema rečima Vučurovića, zakoni koji su pomenuti nisu sporni, i upravo ih je DF odavno promovisao kao samo neke od onih koji su neophodni da bi se demontirao bivši režim.

„Međutim, redosled poteza svakako mora biti drugačiji, a prvi potez mora da bude ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti, a toga ovde nema“, istakao je Vučurović.

U DF se, ističe, nadaju da će ubuduće biti manje takvih netačnih i neproverenih informacija u medijima.

„Jer taj koji ovo radi treba da zna da samo nanosi štetu novoj vlasti“, poručio je Vučurović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 238 idi na stranu