Cilj predsedavanja Portugala EU 'otporna, zelena i digitalna Evropa' i jačanje vladavine prava

Prioriteti portugalskog predsedavanja Evropskom unijom u prvoj polovini 2021. godine su "otporna, zelena i digitalna Evropa" i jačanje vladavine prava.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ lightsource
Ilustracija: Depositphotos/ lightsource

To je danas saopštila ambadsadorka te zemlje u Srbiji, Marija da Silva Pina, na sastanku s ministarkom za evropske integracije Srbije, Jadrankom Joksimović.

Iako politika proširenja EU nije među prioritetima tog predsedavanja, "Portugal ne samo da neće zanemariti politiku proširenja i evropskih integracija Zapadnog Balkana već će se zalagati za dodatni napredak", rekla je ambasadorka i dodala da će to biti prilika i za jačanje odnosa Portugala i Srbije.

Ministarka Joksimović je zahvalila za podršku Portugala evrointegraciji Srbije i rekla da se nada ubrzanju pregovora o tome, navodi se u saopštenju.

"Uz ključni aktuelni cilj da zaštitimo zdravlje građana, Vlada Srbije će raditi na sprovođenju svih zacrtanih prioriteta koji će doprineti unapređenju privrednog i ekonomskog sistema, napretku u pogledu vladavine prava, sistemskoj zaštiti životne sredine, razvoju infrastrukture", rekla je Joksimović.

strana 1 od 7 idi na stranu