Veliki problem Beograda - kanalizacija na otvorenom VIDEO

Beograd -- Javno vodoprivredno preduzeće "Srbijavode" počelo je čišćenje Čukaričkog rukavca, iz koga se već neko vreme širi nesnosan smrad.

Izvor: B92
Podeli
Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

Da li je samo čišćenje trajno rešenje istraživala je novinarka TV Prva Sandra Bogdanović.

Beograđani koji žive oko Ade Ciganlije već mesec dana žale se na nesnosan smrad koji dolazi iz Čukaričkog rukavca.

Čišćenje rukavca počelo je pre par dana i trajaće ukupno 60 dana.

To je, kako je rekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, samo privremeno rešenje, a grad će pokušati da dođe i do trajnog.

Testiranjem vode ovde iz Čukaričkog rukavca nadležni su utvrdili da smrad dolazi zbog izlivanja fekalija.

"Problem sa Čukaričkim rukavcem je to što većina kuća, ne sve koje se nalaze pored same Topčiderske reke, izliva svoju fekalnu kanalizaciju u reku, nemaju čak ni septičke jame. I vi i sami znate da to nije normalno, ali tako je decenijama, ali svakih nekoliko godina se čisti rukavac", kazao je Vesić.

Topčiderka je sada otvorena kanalizacija, znači to je sada kanalizacija na otvorenom i to je neverovatno ali nije Topčiderka jedina, rekao je on.

"Imate toga i u Borči i u drugim delovima Beograda i to rešavamo tako što ćemo popisati sve one koji svoje fekalije izbacuju u reku i dati im rok od nekih 6 meseci do godinu dana da to reše", naveo je Vesić.

Usvojen je plan generalne regulacije Topčiderske reke koji za cilj ima projekat izgradnje kanalizacije na Topčiderskoj reci a to bi problem smrada i ulivanja fekalija trebalo da reši trajno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 209 idi na stranu