Vlada Srbije usvojila novu meru

Vlada Srbije donela je danas novu meru u borbi protiv koronavirusa, a vezana je za rad osnovnih i srednjih škola.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.11.2020.

17:42

Vlada Srbije usvojila novu meru
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Na današnjoj sednici potvrđen je predlog Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 da učenici svih srednjih škola, kao i stariji osnovci, od petog do osmog razreda, od ponedeljka 30. novembra pređu na nastavu nadaljinu putem interneta.

Oni će učiti od kuće sve do zimskog raspusta, čiji je početak zakazan za 21. decembar i to u celoj Srbiji, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

"U periodu od 30. novembra do početka zimskog raspusta, 21. decembra, nastava će se za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za učenike srednjih škola, izvoditi na daljinu. Zimski raspust počinje 21. decembra 2020. godine, a završava se 15. januara 2021. godine i važiće za sve učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Republike Srbije", navodi se.

Vlada Srbije donela je odluku da se produži mera skraćenja radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima, a prodavnicama i drugim maloprodajnim trgovinskim objektima do 21 čas - do 15. decembra 2020. godine.

Sve prethodno usvojene mere ostaju na snazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: