Azerbejdžan otvorio istragu o ratnim zločinima, pod lupom i sopstveni postupci

Azerbejdžanske vlasti saopštile su danas da su otvorile istragu o mogućim ratnim zločinima koje su počinile jermenske i azerbejdžanske snage.

Izvor: Beta

Sreda, 25.11.2020.

18:10

Azerbejdžan otvorio istragu o ratnim zločinima, pod lupom i sopstveni postupci
AZERBAIJAN DEFENCE MINISTRY HAND

Državni tužilac Kamran Alijev izjavio je da njegov ured istražuje video zapise u kojima je prikazano ponižavajuće postupanje prema azerbejdžanskim vojnicima.

"Takođe smo pokrenuli istragu o nehumanom postupanju prema zarobljenim jermenskim vojnicima", rekao je Alijev i dodao da postoji mnogo "lažnih video zapisa", ali bi neki mogli zaista da budu autentični.

Sukob Azerbejdžana i Jermenije oko kontrole nad Nagorno-Karabaha okončan je 9. novembra mirovnim sporazumom kojim je priznata pobeda snaga Azerbejdžana. Dogovor je postignut uz pomoć Rusije.

Nagorno-Karabah, teritorija na kojoj uglavnom žive Jermeni, otcepio se od Azerbejdžana, što je dovelo do rata koji je tokom 90-ih godina odneo 30.000 života. Od tada povremeno izbijaju sukobi a poslednji je izbio 27. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: