Bajden se obraća javnosti uoči Dana zahvalnosti

Novoizabrani predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden obratiće se danas javnosti povodom pandemije korona virusa i praznika.

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.11.2020.

13:42

Bajden se obraća javnosti uoči Dana zahvalnosti
EPA-EFE/ JIM LO SCALZO

Govor će održati pred sutrašnji praznik u SAD Dana zahvalnosti, što je vreme kada se milioni Amerikanaca obicno okupljaju sa porodicom i kada mnogi putuju da bi to učinili.

Ali ove godine, s Kovidom19 koji hara širom zemlje, savezna vlada je pozvala ljude da ostanu kod kuće, prenosi Glas Amerike.

Bajdenova tranziciona kancelarija navela je da će govoriti o zajedničkim žrtvama koje Amerikanci podnose tokom ovih prazničnih dana i poručiti: "možemo i zajedno ćemo proći kroz trenutnu krizu".

U utorak je Bajden izjavio da su Sjedinjene Države spremne da vode svet, a ne da se povlače iz njega, nagoveštavajući oštar otklon od politike odlazećeg predsednika Donalda Trampa pod geslom "Amerika na prvom mestu".

Dok se priprema za preuzimanje funkcije 20. januara, Bajden je rekao da je zemlja spremna da se suprotstavi protivnicima, a ne da odbija saveznike kao i da je spremna da se založi za svoje vrednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: