Preminula devojčica povređena u požaru na Dorćolu

Petnaestogodišnja devojčica M. D., koja je teško povređena u požaru na Dorćolu preminula je jutros u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2020.

13:06

Preminula devojčica povređena u požaru na Dorćolu
FOTO TANJUG/ NIKOLA ANÐIC/bs

Ona je nakon izbijanja požara herojskim podvigom radnika gradilišta izvučena iz vatre.

Devojčica je zadobila opekotine trećeg stepena u požaru koji je izbio u njenom stanu 27. oktobra u Ulici Visokog Stevana u Beogradu. Kako se tada spekulisalo, požar je izazvala oborena slavska sveća.

Pavle Gavura, Lazar Ereš, Nemanja Držaić i David Nika devojčicu su spasli preko terase stana na spratu ispod kog je izbio požar.

Ona je sa opekotima prevezena u Urgentni centar, a zatim je pokrenuta i akcija za doniranje kože kako bi se njen život spasao.

Uprkos nekoliko operacija i transplantaciji kože, njeno stanje bilo je sve vreme teško.

Sa Klinike za opekotine u međuvremenu je prebačena u Tiršovu, gde je jutros i preminula posle gotovo mesec dana borbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: