Papa o patrijarhu Irineju: Bratski odnosi između Katoličke crkve i SPC razvili i ojačali uz njegovo vođstvo

Papa Franja uputio je mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, Sinodu SPC i celoj SPC izraze saučešća povodom smrti patrijarha srpskog Irineja.

Izvor: B92

Sreda, 25.11.2020.

16:12

Papa o patrijarhu Irineju: Bratski odnosi između Katoličke crkve i SPC razvili i ojačali uz njegovo vođstvo
Foto: EPA / Srðan Suki

On je saučešće izjavio uz poruku da je pokojni patrijarh, uprkos brojnim patnjama, ostao čovek vere i dijaloga, skroman i veseo.

"On je posvetio svoj život Bogu i negovao duh zajedništva u srcu SPC. Ubeđen sam da su se bratski odnosi između katoličke crkve i SPC razvili i ojačali uz vođstvo patrijarha Irineja, da će nastaviti da napreduju i donose plodove u godinama pred nama", napisao je papa u pismu upućenom 21. novembra, u koje je Tanjug imao uvid.

"Uz zahvalnost Bogu podsećam na dugogodišnje verno služenje pokojnog Patrijarha Gospodu i crkvi i njegov svetli primer hrišćansko svedočenje radosti Jevanđelja", napisao je papa Franja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: